Etiket Sonuçları: science

"Çocukça Bilim"  projesi kapsamında okulumuzda fuar düzenledik.

"Çocukça Bilim" Projesinin ilk ayını dolu dolu geride bıraktık. Her hafta bir kazanım sorusu kapsamında öğrencilerimize yaparak yaşayarak öğrenecekleri etkinlikler düzenleyen öğretmenlerimiz,  Kasım ayı içerisinde şu soruları sordu: Uzay Gemisi İçindeki İnsanlar Neden Boşlukta Yüzer?,  Neden Şişmanlarız? , Dünyamızın İçi Nasıldır? Neden Kokuları Göremeyiz?

Öğrenciler tüm gelişim özelliklerini (Sosyal-Duygusal, Bilişsel, Dil, Motor ) kullanma fırsatları  bularak bu soruların cevaplarını öğrendi. Kasım ayı sonunda düzenlenen  "Çocukça Bilim" Fuarında  yapılan çalışmalar sergilenerek, kurulan standlarda öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri gelen misafirlere sundu.

Bu proje ile çocuklarımızın araştırmacı bir bakış açısı kazanmaları, kendilerindeki yetenek ve ilgi alanlarını keşfetmeleri , geleceğe başarılı bir bilim adamı olarak yetişmelerini amaçlıyoruz.

Kas

"Çocuklar yaparak, yaşarak, deneyerek daha iyi öğrenirler." İlkesinden hareket ederek bu bilim projesini hazırladık. Merak duygusu, araştırma yeteneği okul öncesi yaşlarda en iyi kazanılır. Çocuklarımızın bu duygu ve yeteneklerini kullanarak daha kalıcı öğrenmeler gerçekleştirebilecekleri etkinlikler hazırladık.

Çocuklarımız "Çocukça Bilim" projesinde yer alan etkinlikleri uygulayabilmek için tüm gelişim özelliklerini (Sosyal-Duygusal, Bilişsel, Dil, Motor ) kullanma fırsatı bulacaktır. Gerektiğinde teknolojik kaynakları,  yazılı ve görsel kaynakları bazen de doğal materyalleri kullanmaları gerekecek. Bu projeyi uygularken zaman zaman ailelerden de destek alacağız.

Bu projemiz ile çocuklarımızın araştırmacı bir bakış açısı kazanmalarını, kendilerindeki yetenekleri ve ilgi alanlarını keşfetmelerini , geleceğe başarılı bir bilim adamı olarak yetişmelerini amaçlıyoruz.