Kültür,Sanat ve Spora İlk Bakış

Bu yıl planlarımızda Spor, müzik, sanat ve bilime daha fazla yer vermek istedik ve yeni bir proje oluşturmaya başladık. Kasım tatiline kadar olan ilk çeyrekte bilimden, bilimin nasıl geiştiğinden, faydalarındann ve Newton, İbn-i Sina, Akşemseddin, Graham Bell gibi bazı değerli iblim insanlarından bahsettik öğrencilerimize. 2. çeyrekte yarı yıl tatiline kadar müzik, müzik türleri, müzik aletleri ve bazı değerli müzisyenleri öğrencilerimize tanıtmaya çalışacağız. Sınıflarımızda yıl boyunca zaman zaman ritm, müzik ve şarkı etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Müzik nedir, ne işe yarar, nasıl var olmuştu konularını irdeledik ve müziğin türleri olduğundan bahsettik öğrencilerimize. İlk olarak Türk Halk Müziğini, türküleri, bağlamayı ve Neşet Ertaşı tanıttık bu kapsamda çocuklara ve bunları anlatması için bir misafir çağırdık okulumuza. Misafirimiz çocuklara güzel bilgiler aktardı ve sazı ile bizlere güzel parçalar dinletti. Mini mini bir kuş ve küçük kurbağayı saz eşliğinde dinlemek öğrencilerimizin çok ilgisini çekti.

03-12-202303-12-202303-12-2023

Yayın: 03.12.2023 - Güncelleme: 03.12.2023 17:08 - Görüntülenme: 72