Merak Et Keşfet Öğren - eTwinning

Proje hakkında

2018 yılı Erasmus+ teklif çağrısı döneminde Hendek Yenimahalle Anaokulu Müdürlüğü tarafından Türkiye Ulusal Ajansı'na sunulan ve kabul edilen 2018-1-TR01­KA101-053637 numaralı "Merak Et, Keşfet, Öğren" isimli Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projemize eş zamanlı olarak eTwinning üzerinden yürütmeyi planladığımız, proje süreçleri, bilgi ve tecrübe paylaşımının yapılması düşünülen bir projedir. Kabul edilen proje içeriği Proje Tabanlı Eğitim yaklaşımını odağa almaktadır. Bu kapsamda İtalya'da bir kurs alınacak ve İspanya'da proje tabanlı eğitim yaklaşımını benimsemiş bir okulda işbaşı gözlem yapılacaktır. Her iki hareketlilik sürecinde de edinilen bilgi ve tecrübeler hem okul içi uygulamalara yansıtılacak hem de diğer eTwinning proje ortaklarıyla paylaşılacaktır. Bu kapsamda her ortak, proje tabanlı eğitim yaklaşımıyla, öğrencilerle oluşturdukları etkinlikleri Twinspace üzerinden etkileşimli şekilde paylaşacaktır.

AKTİVİTE

PROJE DİL HAZIRLIĞI

Proje başvuru aşamasında belirtmiş olduğumuz hareketlilikler öncesi dil hazırlığı  öğretmenlerimizin katılımı ile okulumuzda gerçekleştirildi. Bu kapsamda web 2.0 uygulamaları, mobil uygulamalar yüklenmiş olup ingilizce alıştırmaları yapılmıştır. ingilizce günlük konuşma kalıpları üzerine pratik yapılmıştır.

PROJENİN KÜLTÜR HAZIRLIĞI

Gerçekleştireceğimiz kurs ve iş başı izleme faaliyeti kapsamında, ortak kurum kişileri ile daha sağlıklı iletişim kurabilmek, kursun yapılacağı ülkenin kültürünü anlayabilmek adına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram tarafından hareketlilik yapılacak ülkenin kültürü hakkında bilgilendirme çalışmaları yürütülmüştür.

04-10-201904-10-201904-10-2019

PEDAGOJİK HAZIRLIK

Kurs ve iş başı izlemeye yönelik hazırbulunuşluk düzeyini arttırmak amacı ile proje temelli eğitim yaklaşımının felsefesi ve temel ilkeleri üzerine, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakultesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Güler KÜÇÜKTURAN tarafından kapsamlı bir eğitim verilmiştir. Ülkemizin eğitim anlayışı ile benzerlikleri ve ayrılıkları karşılaştırılmıştır.

04-10-2019

ERASMUS+ PROGRAM ANA EYLEM 1 (KA101 ) OKUL PERSONEL HAREKETLİLİĞİ NİN 1.AŞAMASI OLAN KURS İTALYA DA GERÇEKLEŞTİ.

Proje Tabanlı Öğrenme ve Alternetif Yaklaşımlar isimli yapılandırılmış kurs faaliyetine  Müdür Yardımcımız ve projeye dahil olan iki öğretmenimiz katılım sağladılar.Ayrıca  Proje temelli eğitim anlayışını benimseyen bir anaokulu gezme fırsatı buldular. Uygulamaya yansıyan iyi örnekleri deneyimlediler. Kurs hareketliliği yolu ile proje sonucunda hedeflenen kazanımlar öğretmenlerimiz tarafından ilçemiz genelinde ilgili kişilere farkındalık eğitimleri ile yaygınlaştırılacaktır.

04-10-201904-10-2019

2.HAREKETLİLİK  HAZIRLIK  ve OLASI RİSK DURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ TOPLANTISI

Proje kapsamında İspanya Valensia da gerçekleşecek olan 5 günlük  İşbaşı gözlem faaliyeti için hazırlık toplantısı Müdür yardımcısı Muhammed Bulut başkanlığında yapıldı. Uygulanacak olan program incelendi. Gerekli değerlendirmeler yapıldı.Hareketllilk sırasında karşılaşılabilecek olası problemler ve problemlerin çözüm yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı.Acil durumlarda neler yapılması gerektiği , aranacak numaralar , irtibat kişileri hakkında gerekli açıklamaları yaptı. Olası problemler ile karşılaşmamak için önceden alınması gereken tedbirler belirlendi.

13-10-2019

ERASMUSDAYS ETKİNLİĞİ

Avrupa'nın dört bir yanında Erasmus+ projesi yürüten okulların etkinlikler ile katıldığı Erasmus günleri kapsamında  Türkiye'nin en büyük ErasmusDays kutlaması gerçekleştirildi. Sakarya da gerçekleşen etkinlikte biz de okulumuzun Sakarya üniversitesi ve yabancı ortaklarla(Hollanda, Portekiz, Litvanya) yürüttüğü OPİECE  ( Çoçuk Dostu Oyun Sokağı ) projesi ve okulumuz kendi projesi Merak ,Keşfet ,Öğren projemizin  yaygınlaştırma çalışmalarını yaptık.Projelerimizi ilgililere tanıttık.Magnet ve broşürler dağtıldı.

13-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-201913-10-2019

13-10-2019

İLK  YARDIM VE SAĞLIK EĞİTİMİ

Projemiz kapsında İlçemiz Sağlık Müdürlüğü tarafından tüm kurum çalışanlarına ilk yrdım ve sağlık eğitimi verildi.Maketler üzerinde canlandırma yapıldı. Çocukların karşılaşabilecekleri acil durumlara  yapabilecek ilk yardım eğitim alındı.

20-10-201920-10-2019

2.HAREKETLİLİK PEDAGOJİK HAZIRLIĞI

2.hareketlilik olan iş başı gözlem faaliyeti için Sakarya Üniversitesi Arş.Gör. Esra Betül Kölemen tarafından proje ekibine , proje temelli eğitim yaklaşımı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.İş başı gözlem yapılacak okulun eğitim modeli hakkında konuşuldu.Değerlendirmeler yapıldı.

2.HAREKETLİLİK DİL VE KÜLTÜR HAZIRLIĞI

Projemiz hazırlık çalışmaları devam ediyor..Müdür yardımcımız Muhammed Bulut başkanlığında Dil ve Kültür hazırlığı toplantısı yapıldı.İş başı gözlem yapılacak olan İspanya Valensia şehrinin kültürel yapısı araştırıldı.Göreller incelenerek bilgi toplandı.

29-10-2019

2.HAREKETLİLİK : İŞ BAŞI EĞİTİM

Erasmus + Program Ana Eylem(KA101) Okul Personel Hareketliliğinin 2. aşaması oln İş Başı Eğitim İspanya nın  Valencia şehrinde Santo Domingo Villanueva okulunda gerçekleştirildi. 3,4 ve 5 yaş sınıflarında gözlem yapıldı. Sınıf öğretmenleri ile yıllık ve günlük programları , eğitim sistemi , uyguladıkları teknikler , sınıf etkinlikleri ve etkinliklerde kullanılan materyaller hakkında konuşuldu.Çocuklarla etkinlik saatinde birlikte vakit geçirildi. 5 günlük eğitim sonunda sertifikalar alındı.

20-11-201920-11-201920-11-201920-11-201920-11-2019

2.HAREKETLİLİK İŞ BAŞI GÖZLEM SONRASI YAYGINLAŞTIRMA

Gerçekleştirdiğimiz İş Başı Gözlem hareketliliğimiz sonrasında , İspanya da edindiğimiz gözlem ve kazanımlarımızı , değerlendirmelerimizi , notlarımızı , uyguladıkları eğitim sistemini  ilçemiz öğretmenlerine anlattık.Karşılık sohbet şeklinde gözlemlerimizi değerlendirdik.

30-12-201930-12-2019

Yayın: 02.01.2021 - Güncelleme: 02.01.2021 19:34 - Görüntülenme: 387