T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Yenimahalle Anaokulu

OPİECE

Okulumuz, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği 2018 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca hibelendirilen Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA203) Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklıklar Kapsamında; Erasmus+ 2018-1-TR01-KA203-058784 numaralı, "Outdoor-orientedPractices in EarlyChildhoodEducation" OPIECE (Çocuk Dostu Oyun Sokağı) isimli projenin ortağıdır. Yenimahalle Anaokulu Türkiye'de Ka203 projesi yürütmüş 3 anaokulundan biri olarak büyük bir başarı elde etmiştir.

 

Projenin Türkiye ayağında; Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Bölümü, Yenimahalle Anaokulu Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi, Avrupa ayağında; Hollanda, Portekiz ve Litvanya'dan katılan akademisyenlerle birlikte toplamda 6 ortak kurum bulunuyor.  Projede 4 hareketlilik planlanırken diğer ülkelerde "Çocuk Dostu Oyun Sokağı" modellemesi üzerine toplantılar gerçekleştiriliyor.

 

Projenin ilk faaliyeti19-24 Ocak 2019 tarihlerinde Hollanda'da gerçekleştirildi. İkici faaliyeti 4 Temmuz 2019'da Yenimahalle Anaokulu'nda gerçekleştirildi.

 

Hollanda, Portekiz ve Litvanya ülkelerinden gelen akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen projede  "Çocuk Dostu Oyun Sokağının Modellemesi" üzerine sunumlar ve workshoplar yapılmakta ve Çocuk Dostu Eğitim Sokağı Farkındalık Eğitimi düzenlenerek öğretmenlerin süreç hakkında bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır.

 

Litvanya, Portekiz, Hollanda, Sakarya Üniversitesi, Hendek, Belediyesi ve Yenimahalle Anaokulunun işbirliği ile Çocuk Dostu Oyun Sokağı 3D Modellemesi oluşturulacak ve modelleme, yapılmış protokoller çerçevesinde Hendek Belediyesi tarafından Hendek'te belirlenmiş bir sokakta hayata geçirilecektir. Proje, çıktıları itibarıyla ülkemizde bir ilk olma özelliği taşımakta ve proje sonunda ortaya çıkan deneyim ve kazanımların Türkiye'de uygulanabilirliğinin arttırılması için çalışmalar yürütülecektir. Aynı şekilde proje ortağı ülkeler proje çıktılarını kendi ülkelerinde uygulamak üzere girişimlerde bulunacaklardır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.04.2020 - Güncelleme: 17.04.2020 13:43 - Görüntülenme: 274
  Beğen | 0  kişi beğendi