"Sağlık İçin Oku, Kaliteli Yaşam İçin Kodla" eTwinning Projesi

Okulumuz öğretmenlerinden Semra BOZ ve Emine AÇIKLIK'ın ortağı olduğu bir eTwinning projesidir.

Proje hakkında

Erken çocukluk döneminde sağlıklı yaşam ile ilgili bilgilerin temelinin atılması önemlidir. Bu yaş döneminde kazanılan becerilerin ve edinilen kazanımların bir sonraki yıllarına katkısı büyük olmaktadır. Çocuklar kaliteli yaşam için farkındalık kazanırken, algoritmik düşünme becerilerinin de artırılması hedeflenmektedir. Bir problemi çözmek için ya da belirli bir amaca ulaşmak için gerekli olan sıralı adımları ifade eden algoritma teriminin, çocukların gelişimine sağlıklı yaşam ile girmesi düşünülmüştür.. Proje kapsamında; sağlığı için çocukların adım adım izleyeceği yol konusunda farkındalık çalışmaları yapılması planlanmaktadır.
Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda gelişim göstererek sağlıklı yaşam kodlama çalışmaları ile kaliteli yaşamı hayat boyu sürdürmeleri hedeflenmiştir.

03-05-2021

Yayın: 03.05.2021 - Güncelleme: 03.05.2021 17:30 - Görüntülenme: 293