T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Yenimahalle Anaokulu

SIFIR ATIK PROJESİ

"Sıfır Atık" israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımını sağlamaktır.

    Yenimahalle Anaokulunun bu projeyi yapmaktaki amaçlarından biri geleceğe daha bilinçli bireyler yetiştirebilmek ve bu bilincin küçük yaşta oluşabilmesi için geri dönüşümün ilk tohumlarını atmaktır. Atıkların çöp değil, tekrar kullanılabilir hale geldiğini okulumuzda yaptığımız etkinlikler ile geziler, görseller ve aile katılım çalışmaları yaparak kazandırmayı hedeflemekteyiz.

      Okulumuzda Ekim, Kasım, Aralık ayı boyunca kağıt karton şişe atıkları ile kullanılabilir malzemeler hazırladık.( kalemlik, oyuncak, oyun kutuları, malzeme kutuları, geri dönüşüm kutuları, atık pil kutuları ve atık yağ şişeleri gibi.

      Bayat ekmek toplama çalışması ile hayvan barınağına gezi, doğa gezisi etkinliği ile çevre gözlemi yaparak taş yaprak dal toplayarak amacımızı pekiştirdik.

      Her ay belirlediğimiz hedef doğrultusunda etkinliklere devam ederek yılsonunda sergi çalışması ile projemizi sonlandıracağız.

       Böylece Proje kapsamanda çocuklarımızda sıfır atık projesi ile ilgili farkındalık oluşturarak; okulumuzu ve çevremizi temiz tutma bilinci sağlamaktık.

       

                                                                                      

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2020 - Güncelleme: 14.04.2020 23:46 - Görüntülenme: 452
  Beğen | 0  kişi beğendi