Yenimahalle Anaokulu

Yenimahalle, 2089. sokak No12/1 Hendek/Sakarya
Vizyon
Öğrenmenin önündeki engelleri kaldırarak, okul öncesi eğitiminde yaratıcılığın, yenilikçiliğin ve değişimin öncüsü olarak Hendek ilçesinde saygın, örnek bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitimi’nin ve Okul öncesi eğitimin amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin en üst düzeyde bilgi ve beceriye sahip olarak, doğaya, insanlara, çevreye, etik değerlere önem veren, sorumluluk alabilen, kendine güvenen örnek çocuklar yetiştirmektir.
Başarılar
eTwinning School Etiketi, eTwinning Ulusal ve Avrupa Kalite etiketi, eSafety Label Bronz Sertifikası, Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul Sertifikası, Okulum Temiz Belgesi, Sıfır Atık Temel Seviye Sertifikası, STEM School Etiketi.
Okulumuz minibüs durağına yakın mesafededir.
Öğrenci servislerinin seçimini veliler kendileri belirler.
Yenimahalle,2089. sokak No:12/1 Hendek/SAKARYA
Okulumuz Hendek ilçe merkezine 2 km mesafededir.
Sınıflarımız 20 öğrenci ile sınırlıdır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuz bünyesinde tüm sınıflar bazında "Çocukça Bilim STEM" isimli proje yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda; yerel, ulusal ve uluslar arası projelerle birlikte Tübitak 4004, Erasmus+ ve eTwinning projeleri yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2018-2019 yıllarında okulumuzda hazırlanan Erasmus+ Ka101 projesi yürütülmüş ve 2018-2020 yılları arasında Sakarya Üniversitesinin koordinatörlüğünde ortak kurum olarak Ka203 projesi yürütülmüştür. Okulumuz, 2021 yılında ise Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ Akreditasyonunda yer almaktadır. 15 ay sürecek olan bu projede iki farklı yabancı ülkeye Öğretmen eğitimi ve İşbaşı gözlem amacıyla ziyarette bulunulacaktır. Proje çalışmaları halen devam etmektedir.