Şbt

Atıkları değerlendirdiğimiz, velilerimizin okulla daha çok bütünleştiği, ucu yine öğrencilerimize dokunan çalışmalara ev sahipliği yapıyoruz.

Şbt

Bilgi ve iletişim çağı olarak adlandırılan günümüzde en büyük bilgi kaynağı, internet olmaya başladı. Oysaki internet birçok bilgiye ulaşabileceğiniz eşsiz bir kaynak olmasının yanı sıra doğruyu ve yanlışı, yanıltıcı ve yönlendirici bilgiyi ayırt etmenin son derece zor olduğu bir mecradır.
Bu kapsamda okulumuz eGüvenlik projesinde bu hafta velilerimize "İnternette Güvenli Arama Nasıl Yapılır?, İnternet Okur-Yazarlığı Nedir?, Etkin Arama Yapmanın Püf Noktaları" konularında bilgilendirme çalışması yaptı.

Şbt

Yaşadığımız dünyada, bizlere sunulan doğal kaynakları tasarruflu kullanarak, gelecek nesillere daha yaşanılır bir çevre ve daha sürdürülebilir dünya birakmak macıyla...
Enerjimiz geleceğe kalsın!!!

Hem sınıf içi etkinliklerde, hem pano çalışmalarında, hem Sıfır atık hem de STEM projesi çalışmalarımızda temiz enerji ve enerji tasarrufu konularını başa tutturmaya devam ediyoruz.

Şbt

Okulumuzda geçen hafta yürüttüğümüz STEM projesinde öğrencilerimiz "Enerji Okuryazarlığı" temasında gruplara ayrılarak ve işbirliği içinde çalışarak dünyaya zarar vermeyen ve temiz enerjiyle çalışan "Güneş Enerjisiyle Çalışan Araba" tasarladılar.

Şbt

Çocukça Bilim STEM projemizde bu hafta; Okul velilerimizden Elektrik Elektronik Mühendisi Uğur ÖZKAN okulumuza gelerek öğrencilerimize enerji ve enerji kaynakları üzerine bilgiler verdi. Yaptığı güneş enerjisiyle çalışan araba ve maket ev tasarımlarını çocuklara göstererek incelemelerini sağladı. Tasarımlarından biri olan araba güneşten aldığı enerjiyle hareket etti. Maket evde ki güneş paneli de güneşten aldığı enerjiyle içindeki ışık yandı. Velimizin hazırladığı tasarımlarla öğrencilerimiz güneş enerjisini somut olarak gözlemleme, yenilebilir enerjinin dünyaya olan katkısını ve öğrendiklerini pekiştirme imkanı buldu.
Yapılan bu etkinlikte bize destek olan velimiz Elektrik Elektronik Mühendisi Uğur ÖZKAN'a çok teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda yürütülen eGüvenlik projesi kapsamında bu hafta öğrencilerde farkındalık oluşturmak amacıyla "e Güvenlik Panosu" oluşturuldu. Öğrencilerle "Güvenli İnternet Kullanımı için Yapılması Gerekenlerle" ile ilgili görseller üzerinden sohbet edilip boyama çalışması yapıldı. Yapılan boyama çalışmaları panoya asılarak ,"eGüvenlik Panosu" oluşturuldu.

Şbt

Kültür, Sanat ve Spora İlk Bakış projesi kapsamında Atike Hanım Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Cansu İnoğlu ve öğrencileri okulumuza gelerek öğrencilerimize müzik enstrümanlarını tanıttılar ve şarkılarını söylediler. Öğretmenimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Şbt

7 ekimden bu yana İsrail'in saldırılarında Gazze’de yaşamını yitiren 6.000 çocuk anısına bahçelerimize 6.000 fidan dikiyoruz.

En Uzun Gecede Toprakla Buluşan Her Fidan
Gazze'de Hayatının Baharında Yitirilen Bir Can

#HerFidanBirCan

Şbt

Mevlana Haftası kapsamında sınıflarımızda Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî, sema gösterisi, semazen ve Mevlânâ'nın sevgi, hoşgörü, alçakgönüllülük, cömertlik, tevazu, şefkat, merhamet değerlerinde insanlara verdiği öğütler ile ilgili sohbet ettik, etkinlikler yaptık. Ardından çok amaçlı salonumuzda Mevlânâ yı Anma Programımızı gerçekleştirdik.

Şbt

Geçtiğimiz yıl da velilerimiz ve öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz etkinliği bu yıl da tekrarladık. Sosyal medya platformları, uygulamalar, web siteleri, video kanalları ve bunun gibi teknolojik ağlar, gündelik yaşamla ayrılmaz bir bağ içerisinde.

İnternet üzerinde yaptığımız tüm işlerin arkasında izler bırakıyoruz: Dijital İzler
Dijital Ayak İzimize dikkat etmezsek bizi olumsuz etkileyebilir. Bu amaç doğrultusunda ve okulumuzda yürütülen eGüvenlik projesi kapsamında velilerin katılımıyla "Dijital Ayak İzimizi Temizleyelim" etkinliği yapıldı.

Şbt

İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasında öğrencilerimize,; Seçim nedir? Dmokrasi Nedir? Seçim neden ve nasıl yapılır? sorularını yönelttik ve bilgilendirdik .Ardından bir film izlemek için seçim gerçekleştirdik. Sayım esnasında çok heyecanlanan öğrencilerimiz sonucunda da çok mutlu oldular. En çok oy alan ”Rafadan Tayfa Göbekli Tepe” adlı filmi öğrencilerimizle birlikte çok amaçlı salonumuzda izledik. Başka seçimler yapan öğrencilerimiz de çoğunluğun seçtiği filmden memnun kaldılar.

Şbt

Okuduğumuzda yürütümüz Sıfır Atık Projesi kapsamında tüm sınıflarımızın katılımı ile “ÇÖPSÜZ PAZAR” etkinliği gerçekleştirdik. 17 Aralık Pazar günü sabahtan akşama kadar süren etkinlikle; tüm gün boyunca evlerde çöp kutusuna hiç çöp atmamayı hedefledik. O gün çıkan atıkları ayrı poşetlerde gruplayıp biriktirerek okula getirdik. Etkinlik sonunda evinde o gün hiç çöp çıkarmayan ve aynı zamanda çok atık toplayıp okula getiren öğrenciler Atık Şampiyonu seçildi ve rozetle ödüllendirildi. Öğrencilerimizde ve velilerimizde oluşan bilinci, etkinliklere gösterilen katılımdaki artışlarda görmek bizleri mutlu etmekte.

Ara

Yenimahalle Anaokulu velileri haftanın bir günü okula geliyor, belirledikleri malzeme ve araç gereçler ile el işi tekniklerini kullanarak ürün oluşturuyorlar. Anne Eli Atölyesi" ile her anne atık malzemeler kullanarak "sıfır Atık" projemize katkı sağlıyor, hem sınıfın eksikleri tamamlanıyor, hem de diğer annelerle sosyalleşerek iş birliği içinde çalışmanın tadına varıyor."