Nis

Bayram neşesi devam ediyor... 23 Nisan da eğlenceye doyamayan çocuklarla balon patlatma partisi yaptık. Müzik eşliğinde oturarak balonları patlatmaya uğraşan çocukların gayreti, çabucak patlatabilen çocukların muzaffer ifadeleriyle güzel dakikalar geçirdik, 23 Nisan kutlamalarında kullandığımız balonları da tekrar değerlendirmiş olduk. Parti sonunda "Sıfır Atık" bilinci oluşan öğrencilerimiz hemen patlamış balon parçalarını toplayarak dönüşüm kutularına doldurdular.

Nis

Fen etkinliklerine, deneylere ve yaşamsal faaliyetlere sık sık yer vermeye çalışıyoruz. Bu sefer hamur işini hedefledik. Öğrencilerimizle sınıflarda bakteriler, maya, ekmek yapımı konularında beyin fırtınası etkinlikleri yaptık ve küflü ekmek deneyi yaptık. Ardından mutfak personelimiz Çiğdem hanımın sunumu ile ortak alanda poğaça hamuru hazırlığını izledik. Ertesi gün mutfağı sırayla ziyaret eden sınıflarımız hamurdan poğaça yapımını ve fırına verilişini de gözlemlemiş oldular.

Nis

Daha önce ihtiyaçlarımız doğrultusunda talep ettiğimiz Yangın Eğitimi ve Yangın Tatbikatı için kıymetli İtfaiye Personelleri okulumuza geldiler. Öğretmenlerimize ve personelimize yangının bileşenleri, sebepleri, tedbirleri, yangın gerçekleşirse yapılması ve yapılmaması gerekenler, yangın türleri, yangın söndürme araçları ve kullanımı konularında detaylı bir eğitim veren İtfaiye personelinin kilavuzluğunda öğrencilerimizle bir tahliye ve tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerin ilgileri, bilgileri ve dikkatleri muazzamdı. Hepimiz yangın ve tüm diğer afetlere karşı hazilikli olmalı ve acil durum senaryoları oluşturarak evlerimizde sohbet ederek dahi olsa eylem planları oluşturmalıyız.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan neşesi her yanı sardı. Kısa bir törenin ardından müzik, dans ve eğlenceli oyunlarla öğrencilerle birlikte eğlendik. Coşku dolu bayramlara, mutlu çocuklarla mutlu geleceklere....

Nis

Bayram sebebiyle ertlediğimiz Polis Haftası etkinliklerimizi ricamızı kırmayan Polislerimizin ziyareti ile de destekleyerek gerçekleştirdik.

Kıymetli polis memurları okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizle vakit geçirdiler. "Polis olmak isteyen var mı?" sorusuna elini kaldıran onlarca öğrenci göğsümüzü kabarttı. Ekip otosunun ve siren sesinin çocuklarda yarattığı heyecanı görmek çok güzeldi. Polislerin öğütlerini can kulagıyla dinleyip sorularına heyecanla cevap verdiler.

Nis

Şubat ayından bu yana projelerimiz doğrultusunda "Sanat" dallarını ele aldık ve öğrencilere aktarmaya gayret ettik. Resim, ebru, hat, heykel, tiyatro ve daha niceleri. Tatile girmeden önce "Seramik" sanatını, geçmişini, hangi alanlarda hayatımıza girdiğini de çocuklarımıza öğretmek ve belki de güzel bir hobi edinmelerini sağlamak istedik. Sınıflarda resimler çizdik, oyun hamurlarından kap kacaklar yaptik. Nihayetinde @toprakanaartschool bizleri okulumuza çok yakın olan atölyelerinde misafir ettiler. İşletme sahibi Serdar Bey'e misafirperverliği, güzel yaklaşımı ve aktardığı bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Şbt

Evde ritim aletlerinin yapıldığı, okulda dans ve ritim etkinliklerinin gerçekleştirildiği, taklit, yarışma, dikkat etkinlikleri ve bahçe oyunlarıyla geçen bir karne haftasının ardından gelişim raporlarını ve hediyelerini öğrencilerimize teslim ettik. İyice dinlenip 2. döneme son hızla başlamak dileğiyle iyi tatiller.

Şbt

Karne haftası öğrencilerimizle "Oyuncak Günü" yaptık ve tüm öğrenciler en sevdikleri oyuncakları getirip paylaştılar, ayrıca her çocuk ailesi ile bilmeceler hazırlayıp resmetti ve sınıflarda bilmece etkinlikleri gerçekleştirdik. Eğlenerek biten bir dönem kim istemez? Öğrencilerimizle dönem boyunca çalıştığımız konular dahilinde Bilgi Yarışması da gerçekleştirdik ve kazanan tabi ki herkes oldu :)

Şbt

Okulumuzda bu hafta "Çocukça Bilim STEM" projesi kapsamında Enerji Okuryazarlığı temasında STEM sürecinin son aşaması olan değerlendirme çalışması yaptık. Yapılan çalışmaları değerlendirdik.

Şbt

Okulumuzda yürütülen e Güvenlik projesi kapsamında bu hafta öğrencilere "İnternetteki Güvenliğiniz İçin 5 Altın Kuralı Takip Edin" isimli video izletildi. Daha sonra konuyla ilgili öğrencilerle 5 altın kural olan "Tanışma, Ailene Anlat, Kabul Etme, İnanma, Paylaşma" üzerine sohbet edilip farkındalık oluşturuldu.

Şbt

Değerler eğitimine her zaman önem vermekteyiz. Değerler eğitim, öğretmenimizin de emeği ile manevi değerlerimizi de unutmuyoruz ve aktarıyoruz.

Şbt

Atıkları değerlendirdiğimiz, velilerimizin okulla daha çok bütünleştiği, ucu yine öğrencilerimize dokunan çalışmalara ev sahipliği yapıyoruz.